the champagne bar by Richard Juhlin

tcbbrj-bj-small

Välkommen till Stockholms champagnebar – The Champagne Bar by Richard Juhlin

Sugen på lite champagne? Ta sikte på Humlegården & Kungliga Biblioteket. Gå den raska promenaden mot Karlavägen gör en snabb sväng höger & en snabb vänster. Flanera en bit in på Kommendörsgatan et voila! Eller kommer du kanske gående från andra hållet från Karlaplan & upptäcker den klassiska upplysta skylten på Maximteatern? Flanera de fyra kvarteren nedåt gatan & titta till höger. Där finner du ’THE CHAMPAGNE BAR by RICHARD JUHLIN‘ inhyst på Restaurant La Bocca –  Stockholms nya hemvist för champagne pimpad med massa härliga bubblor!

’Vi är oerhört stolta och glada att Richard Juhlin, en av världens främsta Champagneexperter, känner att han har hittat hem och att det vi skapat med The Champagne Bar by Richard Juhlin passar in i hans vidunderliga Champagnevärld. Vi erbjuder våra gäster idag, genom La Bocca, en möjlighet att uppleva en viktig del i den franska folksjälen – LE CHAMPAGNE. Det nya bubblande samarbetet gör att vi nu kan erbjuda våra gäster en ännu smakfullare upplevelse och det känns som den sista efterlängtade pusselbiten är på plats.’

säger Björnstierne Antonson – creative head sommelier & champagne bar manager

 

 

Mellan den sobra matsalen & den fina bardisken på La Bocca finns den nya champagnebaren ’THE CHAMPAGNE BAR by RICHARD JUHLIN’ – en perfekt plats för dig som vill jobba från vår lounge ett tag, eller bara njuta av ett glas bubbel. Från de stora fönstren strömmar dagsljuset in och speglar sig i champagneglaset och skapar fantastiska reflektioner från solens upp- till nedgång.

‘Champagnebaren bygger på en avspänd, för att inte säga självdistanserad syn på vinkännandet och den gastronomiska profilen. Här kostar vi på oss att sänka garden, utan att för den delen tappa respekten för gästen. I många år har vi sökt med ljus och lykta efter den perfekta platsen för vår champagnebar.

säger Richard Juhlin

 

 

RAISON d’ÊTRE ’THE CHAMPAGNE BAR by RICHARD JUHLIN’ i Stockholm öppnade i maj 2004 och var den första Champagnebaren i vår regi. Champagnebaren blev en given succé för våra medlemmar. Sedan flytten till LA BOCCA, är champagnebaren publikt öppen. Gäster kan njuta av ett unikt koncept där man kan prova nya champagner i en internationell miljömässig inramning, varav ca 15 stycken serveras på glas, deltaga i månatliga provningar, njuta av specialerbjudanden, få inbjudningar till specialkomponerade champagnemiddagar, mingla med vänner och/eller träffa nya bekantskaper.

CHAMPAGNEBARENS KONCEPT Vi  lägger ner en hel del kraft på att skapa ett härligt rum där man vill vara. Ambitionen är att ’The Champagne Bar by Richard Juhlin’ skall kännas som ett vardagsrum för möten mellan människor och en plattform för njutning. Denna aspekt utgör den miljömässiga dimensionen av njutningen.

 

 

 

Richard Juhlin

Richard Juhlin

CHAMPAGNEGURU / THE RICHARD JUHLIN CHAMPAGNE CLUB

'Champagnebaren bygger på en avspänd, för att inte säga självdistanserad syn på vinkännandet och den gastronomiska profilen. Här kostar vi på oss att sänka garden, utan att för den delen tappa respekten för gästen' säger Richard Juhlin.

 

Björnstierne Antonson

Björnstierne Antonson

HEAD SOMMELIER & CHAMPAGNE BAR MANAGER / THE CHAMPAGNE BAR BY RICHARD JUHLIN

Sköna tankar från en vän vid en bardisk: ‘Jag älskar att sitta på en krog och se hur den fylls på av gäster och hur tempot ökar i bar, servis och kök, hur personalen blir mer fokuserad, hur ljudnivån ökar, köksredskap och porslin som slamrar och skramlar, matklockan i luckan som ringer allt oftare, när temperaturen ökar, volymen skruvas upp, hur prat och skratt fyller rummet tillsammans med dofterna. Älskar att sitta här ensam och bara ta in, njuta – både av det som händer runt omkring mig och av mat och dryck. Jodå, jag älskar att sitta på krogen med sällskap också. Men det är en annan grej, liksom. Restauranger och caféer är livsviktiga mötesplatser och arenor för kreativitet, utveckling (inte minst av en stad). Människor, tankar och idéer möts, föds och det nya ser dagens ljus. Kärlek och vänskap. Stockholm har blivit en bra mycket bättre stad att leva i, tycker jag. Det är krogarnas förtjänst. Det är här det händer, vänner. Inte framför TV:n. Inte i shoppingcentret.’