Erbjudande till Horeca – ‘Richard Juhlin Optimum’

‘RICHARD JUHLIN OPTIMUM’

Det italienska glas- och porslinsföretaget Italesse presenterar ‘Richard Juhlin Optimum’, drömmen om perfektion. Historien om glaset ‘Richard Juhlin Optimum’ bygger på en dröm. Möjligen Italesses största dröm någonsin: att skapa det perfekta champagneglaset. Baserat på intuition tog ‘Richard Juhlin Optimum’ form tack vare ett samarbete mellan Richard Juhlin, en av världens ledande champagneexperter, och Claesson Koivisto Rune, ett av de mest erkända designföretagen i världen. Mer än ett enkelt glas, är ‘Richard Juhlin Optimum’ redan på väg att bli en ikon för Champagneentusiaster världen över.

I början av december fick glaset tidningen Residence stora formpris för årets samarbete 2014. Även arkitektur- & designsajten Domus har skrivit om glaset. Samt Elle Decor Italia. 

Italesse_Stockholm_Richard Juhlin

RICHARD JUHLIN

Det har väl inte undgått champagneälskaren att det nya glaset kommit ut på marknaden. Glaset har rönt uppmärksamhet både nationellt & internationellt.

Richard Juhlin är världens högst ansedda oberoende bedömare av champagneindustrin. I sin databas av provningsnoteringar finns för närvarande närmare 9 000 unika bedömningar av champagner.

Italesse_Stockholm_Claesson koivisto Rune

DESIGNED by CLAESSON KOIVISTO RUNE

Ett nytt projekt dedikerat till champagne, där man genom ett extraordinärt team bestående av designers som Claesson Koivisto Rune, den världsomspännande champagne-experten Richard Juhlin och Italesse, med 35 års erfarenhet inom området för tillverkning av premium-glas. Inte att förglömma relationen och interaktionen med några av de mest prestigefyllda champagnehusen, vilken har utvecklats under de senaste två decennierna. Se en video där CKR & RJ samtalar om glaset.

Richard_Juhlin_Optimum_infogram-01

GLASET

‘Richard Juhlin Optimum’ är det idealiska glaset för champagne. Det har en känslig och exakt jämvikt mellan höjd, kupans diameter och piqûre-punkterna (mer om det nedan) som gör det till det perfekta tekniska provsmakningsinstrumentet. Den dramatiska kurvan vid basen av kupan ger glaset en särskiljande och samtida kant. Perfekt både för proffs och amatörer.

Man har lagt mycket tanke och kraft på att finna balansen mellan höjden och bredden på kupan, mynningen vid glaskanten – som proportionellt studerats med avseende till kupans vinkel, djupet av piqûre och perlage-punkten samt den sublima kvaliteten och lättheten av glaset, vilka tillsammans vägleder aromer och dofter från champagnen mot näsan med rätt intensitet, för en oöverträffad provsmakning.

Vid smaktest, var Richard Juhlin förtrollad av sin egen skapelse.  Glaset ‘Richard Juhlin Optimum’, ger i sanning en upplevelse utöver det vanliga.

 

‘Champagnen öppnar upp sig helt, jag kan smaka all dess komplexitet och delikata aromer,’ 

konstaterar Richard Juhlin

 

Slutligen, den unika designen, som kan ses i den sjunkna kurvan vid basen av glaset, gör att ‘Richard Juhlin Optimum’, en ikon för champagneälskare, bortom modenycker, kan kombineras med alla andra serier av vin- och vattenglas och glas på fot, eleganta och minimala, formella och moderna.

PERFEKTION LIGGER I DETALJERNA Den skickliga balansen mellan höjd, mynningens diameter och kupans bredd, ger möjligheten till en perfekt provsmakning. Och glasets utformning görs unik genom inåtkurvan.

GLASETS DIAMETER Myningens kant är proportionell med höjden och vinkeln på kupan. Den är avsmalnande, precis tillräckligt för att låta champagnen rikta sina dofter och aromer perfekt mot provarens näsa.

KUPANS BREDD Den maximala diametern av kupan innebär en optimal kvantitet och ytarea för exponering av champagne mot luften. Detta är ‘Richard Juhlin line’, det perfekta måttet för att frigöra champagnearomer och dess dofter på bästa möjliga sätt.

PERLAGE POINT & PIQÛRE Kupans djup är tänkt att gynna bubblornas pärlande i mitten av glaset, för perfekt provsmakning. Inne i piqûre (fördjupningen i botten av glaset), finns det en rund ring som består av många små mikroetsningar på glasytan: detta är det som kallas ‘Perlage-point’. När champagnen hälls i glaset produceras långa bubbla kedjor produceras (sk perlage) och effekten är långvarig.

Richard_Juhlin_Optimum_infogram-02

Richard_Juhlin_Optimum_infogram-04

Richard_Juhlin_Optimum_infogram-03

EXKLUSIVT ERBJUDANDE

RICHARD JUHLIN CHAMPAGNE CLUB & THE CHAMPAGNE BAR by RICHARD JUHLIN kan erbjuda er det nya champagneglaset ‘Richard Juhlin Optimum’.
PRIS Butikspris per box om 6 glas: ‘Richard Juhlin Optimum’ 599 sek ink moms (479,20 sek ex moms). Vi kan erbjuda er följande: Ert pris, vid en minimiorder om 240 glas, à 54 sek ex moms per glas. (324 sek ex moms per 6-pack). Frakt tillkommer.

LEVERANSTID Glasen tar från beställning ca två – tre veckor att få hem från Italesses fabrik i Italien.

LANSERING Glaset lanserades i Sverige den 4 december.

BUTIKER Glaset kommer att säljas på, Asplund, NK Glas & Porslin i Stockholm och Royal design, från och med början av december 2014.

KONTAKT &  ORDER Dessa läggs per mejl till Björnstierne Antonson på sommelier @ champagneclub.com. De uppgifter vi behöver vid order är följande:

BESTÄLLNING ANTAL GLAS

FÖRETAG
FAKTURERINGSADRESS
LEVERANSINSTRUKTION
ORG.NR
KONTAKTPERSON
MEJL
TELEFON