Utskrift

Björnstierne Antonson

Björnstierne Antonson

HEAD SOMMELIER & CHAMPAGNE BAR MANAGER / THE CHAMPAGNE BAR BY RICHARD JUHLIN

Sugen på lite bubbel? Vi utgår ifrån ett unikt koncept där ambitionen är att skapa en plats som är tillgänglig för alla som vill utveckla sitt sinne för Champagne, mingla med vänner eller lära känna nya bekantskaper allt i en miljö som ska kännas avslappnad, personlig och intim men som samtidigt är öppen, varm och inbjudande till spontana samtal och möten mellan människor. Nätverket kring RICHARD JUHLIN CHAMPAGNE CLUB består av champagneproducenter, importörer på den svenska marknaden, kunder, gäster & medlemmar, kösmästare samt media. Stockholm har fått en internationell samlingspunkt för champagneälskaren!

tcbbrj-bj-small

59°19′52.76″N  |  18°4′8.6″E

THE CHAMPAGNE BAR by RICHARD JUHLIN

Vi utgår ifrån ett unikt koncept där ambitionen är att skapa en plats som är tillgänglig för alla som vill utveckla sitt sinne för Champagne, mingla med vänner eller lära känna nya bekantskaper allt i en miljö som ska kännas avslappnad, personlig och intim men som samtidigt är öppen, varm och inbjudande till spontana samtal och möten mellan människor. Där champagnen spelar den central rollen. Den är divan! Den är skälet till att man kommer till champagnerbaren! Stockholm har fått en internationell samlingspunkt för champagneälskaren!

’Jag är mycket stolt över att The Champagne Bar by Richard Juhlin nu fortsätter att servera Stockholmaren & dess gäster ett vinbarskoncept av högsta internationella klass,’ säger Richard Juhlin.

ÖPPETTIDER
TORSDAG 16:00-21:00
FREDAG 16:00-21:00
LÖRDAG 16:00-21:00
HOTEL KUNGSTRÄDGÅRDEN & BRASSERI MAKALÖS
Kocksgränd 1 Stockholm

STHLM

CONTACT

Björnstierne Antonson

CHAMPAGNE BAR MANAGER & #TheChampagneSommelier

The Champagne Bar by Richard Juhlin

sommelier @ champagneclub.com

Utskrift

Efter mer än tre år på vår förra hemvist flyttar THE CHAMPAGNE BAR by RICHARD JUHLIN till ny address i centrala Stockholm: Hotel Kungsträdgården & Brasserie Makalös på Kocksgränd 1. Från den 6 april kan ni återigen njuta champagne med oss.

 

THE CHAMPAGNE BAR by RICHARD JUHLIN öppnar igen den 6 april.

 

Sugen på lite champagne? Ta sikte på Kungsträdgården & Karl den XII-statyn. Gå de få stegen upp mot St:Jacobs-kyrkan. Flanera en bit in på Västra Trädgårdsgatan et voila! Eller kommer du kanske gående från Nordiska Kompaniet på Hamngatan och går förbi gamla Tändstickspalatset och upptäcker den stiliga fasaden till HOTEL KUNGSTRÄDGÅRDEN. Där finner du ’THE CHAMPAGNE BAR by RICHARD JUHLIN‘ inhyst längst upp på tredje planets mezzanin på BRASSERIE MAKALÖS –  Stockholms nya hemvist för champagne pimpad med massa härliga bubblor!

’Vi är oerhört stolta och glada att Richard Juhlin, en av världens främsta Champagneexperter, känner att han har hittat hem och att det vi skapat med Hotel Kungsträdgården passar in i hans vidunderliga Champagnevärld. Vi erbjuder våra gäster idag, genom Brasserie Makalös, en möjlighet att uppleva det franska kökets själ. Det nya bubblande samarbetet gör att vi nu kan erbjuda våra gäster en ännu smakfullare upplevelse och det känns som den sista efterlängtade pusselbiten är på plats.’

säger Jörgen Björnstad, Hotelldirektör och ägare

Under den enorma kristallkronan, med fler än 11 000 handbundna prismor och en vikt över 400 kilo, finns hotellets nya champagnebar ’THE CHAMPAGNE BAR by RICHARD JUHLIN’ – en perfekt plats för dig som vill jobba från hotellet ett tag, eller bara njuta av ett glas bubbel. Från innergårdens glastak strömmar dagsljuset in och speglar sig i kronan, och skapar fantastiska reflektioner från solens upp- till nedgång.

‘Champagnebaren bygger på en avspänd, för att inte säga självdistanserad syn på vinkännandet och den gastronomiska profilen. Här kostar vi på oss att sänka garden, utan att för den delen tappa respekten för gästen. I många år har vi sökt med ljus och lykta efter den perfekta platsen för vår champagnebar.  Direkt jag kom in i det pampigt höga frankofila och samtidigt självklart avslappnade rummet kände jag att vi hittat hem.

säger Richard Juhlin

bollinger-tasting-photo-raphael-cameron20151105_0077

CONTACT

Jörgen Björnstad

GENERAL MANAGER

Hôtel Kungsträdgården

jorgen.b @ hotelkungstradgarden.se

Yohan Adell

RESTAURATEUR

Brasseri Makalös

yohan @ brasseriemakalos.se

SOCIALA MEDIER

Richard Juhlin Champagne Club

web

FB

The Champagne Bar by Richard Juhlin

web

instagram

FB 

Hotel Kungsträdgården

Hotelkungstradgarden.com

instagram

Facebook

#hotelkungsträdgården

Brasserie Makalös

Brasseriemakalos.se

instagram

facebook

#brasseriemakalös

#thechampagnesommelier

instagram

FB

RC Comtes Tasting may'15 Photo Rapaël Cameron150530_130

THE CHAMPAGNE SOMMELIER

Han är en av Sveriges mesta kända och främsta sommelierer med en seger som Svensk Mästare 2003 och 13 silver på nationella och internationella mästerskap. Han ingick i den andra kullen av studenter som utbildade sig till sommelier och högre måltidskunskap i Grythyttan (Filosofiekandidatexamen i Restaurang & Måltidskunskap) i mitten av 1990-talet. Richards wing-man sedan maj 2004.

’Det känns fantastiskt att vi dessutom representeras av en av Nordens skickligaste sommelierer (sex silver på nordiska mästerskapet för sommelierer). Jag tycker att Björnstierne tillsammans med Andreas Larsson (Världsmästare´07 och Europamästare’04) är de bästa sommeliererna i Sverige och att jag därför valt att samarbeta med honom i min nya champagnebar. Björnstierne har fått detta förtroende eftersom våra smaker ligger så nära varandra. Vi har haft möjligheten att duellera och utmana varandras smaker under många tillfällen genom åren.’ säger Richard Juhlin.

LE CHAMPAGNE du MOMENT &

CHAMPAGNE by THE GLASS

Vårt namn på huschampagne. Konceptet bygger på att byta huschampagne var fjortonde dag. Som komplement till detta kommer den dagsfärska champagnelistan, som uppdateras varje vecka att innehålla 12-15 champagner som serveras per glas. Helt unikt på Stockholms krogscen.

 

 

THE CHAMPAGNE LIST

Richard Juhlin & Björnstierne Antonsson bygger upp en intressant & unik källarlista som används på hela HOTEL KUNGSTRÄDGÅRDEN & BRASSERIE MAKALÖS. Gästerna erbjuds champagner som personifieras av några av vinhimlens starkaste stjärnor och de mest intressanta nykomlingarna. Vi söker med ljus och lykta för att kunna erbjuda gästerna i champagnebaren gems & avantgardistiska & ej ännu upptäckta prodecenter. Dessa representeras av både små odlare liksom större producenter som tillåter småskalighet inom sina portar. Detta skall ske genom att hålla fast vid den envetna strävan att finna de bästa vinerna från de bästa byarna och från de ärligaste odlarna.

’Är Du en Chardonnay-person eller en Pinot Noir person? Kanske föredrar Du rentav Pinot Meunier-dominerad champagne med sin exotiska arom. Smaken är olika och valet är Ditt. Olika champagner ger härmed tillfälle till trevliga jämförande provningar av druvans och jordens inflytande på det färdiga vinet. Hur mycket smak kommer egentligen från druvan och hur stort inflytande har mikroklimatet? Hur mycket kommer vinmakarens skicklighet i blandningen att spela in?’ säger Björnstierne Antonson, Champagne Bar Manager & #TheChampagneSommelier

RC_RJCHCL20150416_CM1_4986

BAKGRUND

RICHARD JUHLIN CHAMPAGNE CLUB

RICHARD JUHLIN CHAMPAGNE CLUB är världens största oberoende bedömare av champagneindustrin med över 10 000 unika tasting notes av champagne (i särklass mest omfattande i världen). CHAMPAGNE CLUB hanterar allt som har med champagne att göra, utom import av densamme:

 

Champagnebar, champagneprovnigar, resor till champagne,

champagnemiddagar, champagnesabrering, champagnetorn,

bloggar, skriver artiklar & opinionsbildar kring & om champagne.

 

Nätverket kring RICHARD JUHLIN CHAMPAGNE CLUB består av champagneproducenter, importörer på den svenska marknaden, internationella vinhandlare, kunder, gäster, medlemmar, champagnesamlare & kösmästare samt media.

THE PEOPLE BEHIND THE CHAMPAGNE CONCEPT …