Utskrift

Björnstierne Antonson

Björnstierne Antonson

HEAD SOMMELIER & CHAMPAGNE BAR MANAGER / THE CHAMPAGNE BAR BY RICHARD JUHLIN

Vad händer denna vecka? I början av varje vecka skickas det ut ett nyhetsbrev så att man kan hålla sig uppdaterad om vad som kommer att hända i champagnebaren. Ny huschampagne? Nya inköp? Vad har Richard haft för sig senaste veckan? Vinmakarbesök? Kommande provningar? När startar nästa champagnekurs? Hur många tasting notes är RJ uppe i? etc.

 ♦

59°20’04.0″N – 18°04’15.6″E

Bollinger tasting Photo Raphael Cameron20151105_0051

 

The Champagne Bar by Richard Juhlin @  Egoïste – MOOD Stockholm

Numer finns Champagnebaren igen på Egoïste i MOOD STHLM!

Vi är glada att ha kunna hälsa er välkomna till Egoïste i MOOD STHLM tre dagar i veckan (se nedan).

Stockholm har fått en internationell samlingspunkt för champagneälskaren!

‘Champagnebaren bygger på en avspänd, för att inte säga självdistanserad syn på vinkännandet och den gastronomiska profilen. Här kostar vi på oss att sänka garden, utan att för den delen tappa respekten för gästen’

säger Björnstierne Antonson – creative head sommelier & champagne bar manager

ÖPPETTIDER

ONSDAGAR 16:00-20:00

TORSDAGAR 16:00-20:00

FREDAGAR 16:00-20:00

69-pa-vag-till-kap-horn-region-de-la-antarctica-chile-kopia

Richard Juhlin fotograf Bruno Ehrs.3

DE PERFEKTA JULGÅVORNA! Onsdagen 20 december från kl 17:00

Under kvällen kommer vi att kunna erbjuda er specialpriser på detta episka verk (självklart signerad på plats av Richard) samt specialpriser på vårt glas ’Richard Juhlin Optimum’.

Under kvällen är Champagnebaren öppen som vanligt & det kommer att finna mängder av bubblor per glas & champagnesnacks för den som är sugen!

MER OM BOKEN http://www.thechampagnebar.se/champagne/champagne-hiking/

MER OM GLASET http://www.thechampagnebar.se/the-champagne-glass/

DATUM 20 december

TID 17:00-ca 20:00

PLATS The Champagne Bar by Richard Juhlin

OSA gärna på sommelier @ champagneclub.com

Länkning för privatpersoner;

https://www.bokus.com/bok/9789198287349/champagne-hiking/

CHAMPAGNE HIKING – INTRODUKTIONSPRIS under december månad

INTRODUKTIONSPRIS I DECEMBER 800kr per styck inkl moms och frakt.

ORDINARIE PRIS HOS CHAMPAGNE CLUB 950kr plus frakt

ORDINARIE PRIS I BUTIK (ex NK STHLM) 1,198kr

HUR Ange ditt namn och önskad leveransadress i Sverige. Mejla till christian@vinghasten.se

NÄR Erbjudandet gäller till och med 31 december 2017.

LEVERANS Böckerna levereras med faktura inom 5 arbetsdagar. För leverans utanför Sverige, begär prisuppgift.

CHAMPAGNE HIKING?
Richard Juhlin förklarar; Samma vin kan smaka väldigt olika beroende på sammanhang, sällskap och miljö. Jag tror att de flesta varit med om att köpa hem ett underbart vin från semesterresan. Men hemma framstår vinet som en blek skugga av den skönhet som visades upp när det dracks på plats. Nästan alla viner smakar bäst där de kommer ifrån och ytterst få mår bra av att resa.

Men det finns ett lysande undantag: vinvärldens kameleont, champagne. Drycken har en unik förmåga att ta upp olika naturtypers dofter och att skapa samklang med den miljö man vistas i, tack vare sin oöverträffade aromatiska komplexitet och subtila rikedom. Platsen som champagnen avnjuts på kan lyfta fram olika delar av vinets personlighet på ett fascinerande och fullständigt naturligt sätt. Idén till den här boken föddes för många år sedan. Jag ville undersöka min tes om att platsen kan optimera smakupplevelsen. Och det stämmer!

Nu har jag och fotografen Pål Allan rest jorden runt under två år och valt ut de 100 platser som passar bäst att dricka de 100 bästa champagnerna. Vi har rest över fem kontinenter, till storstäder och avkrokar, till skogar, sjöar, berg och oceaner, till öknar och djungler, ja bokstavligt talat till världens ände. Arbetsmetoden gav namnet till konceptet och titeln till boken – Champagne Hiking.

en preview på fotona här …


5a0c1e5c10a4b
SPRITMUSEUM FIRAR 50 ÅR MED CHAMPAGNE
I och med att Spritmuseum fyller 50 år så firas det med utställningen ‘CHAMPAGNE’.

10 000 & 10 001 TASTING NOTES
Richard har verkligen inte legat på latsidan.
Han har passerat en milstolpe i sin champagnekarriär.
Vi passade på att filma detta i vinkällaren på Restaurang Djuret i Gamla Stan i Stockholm.
Vilken champagne blev det till jubileet?


 MAGNUS – WE LOVE
Göteborgskrögare Magnus Gunnarsson har träffat Richard Juhlin.
Så här presenterar han RJ;
Aldrig i mitt snart 50-åriga liv har jag mött en person med så mycket talang, vilja & passion. Man skulle kunna säga “nutidens” Aleksandr Karelin, Sovjetunionen/Ryssland. Lika överlägsen & lika så världens genom tiderna bästa på just drycken Champagne så som Brottaren från CCCP. En näsa, palett & minne ut över det vanliga. Respekt! Rikard är inblandad i massor med projekt.

BOKPROJEKTET CHAMPAGNE HIKING
Nya boken kommer att finna ute i handeln 1 december. Riktpris för detta episka mastodontverk är ca 950sek.
Blir det årets julklapp? Håll utkik i butikerna!
(läs mer nedan.)

image001
_dsf1044
image002

Sthlm 13 december

Välkomna till THE CHAMPAGNE BAR by RICHARD JUHLIN

Richard, Björnstierne & Champagnegänget

STARWINELIST.COM

Vi är med på Star Wine List!

Den nya guiden @starwinelist guidar vin- och matintresserade till de bästa vinbarerna och restaurangerna, med början i Stockholm och Göteborg. Vi är en av de utvalda och firar premiären genom att låta våra gäster och vänner testa medlemskapet i Star Wine List en månad utan kostnad. Gå in på www.starwinelist.com och välj att bli medlem månadsvis och ange rabattkoden: ‘Champagnebar’

 Utskrift

Utskrift

NY ARTIKEL: Meet Richard Juhlin – world’s most famous champagne connoisseur

Läs en ny artikel i Scandinavian Traveller om Richards nya bokprojekt. Läs här.

Nytt bokprojekt – Champagne hiking

Efter framgången med champagneeposet ‘A scent of champagne’ kändes det först som Richard var klar med champagneböcker. Han har dock i många år haft en dröm om att kombinera min champagnekunskap med de andra livsnjutningarna som han recenserar. Richard har gjort doft-TV och det har bland annat funnits idéer om Tvserier där han reser runt bland världens finaste restauranger och hotell och väljer viner till olika måltider. Förfrågningarna efter en bok om champagne och mat i kombination duggar tätt liksom utvärderingar av världens främsta hotell och restauranger. Samtidigt har Richard funderat på vad nästa steg i utvecklingen av champagnenjutning kan bli. Han har nu kommit fram till att omständigheterna kring dryckestillfället är det allra viktigaste för njutningen och samtidigt slagits av hur outforskat detta ämne är.

Eftersom Richard och hans bästa vänner i hela vårt champagnenjutande liv vallfärdat till vackra och spännande platser och druckit våra bästa champagner i samklang med naturens skönhet har han med tiden kommit att analysera vad som gör att en viss champagne smakar optimalt på en viss plats så kunskapen i ämnet är djup.

Därför har Richard till slut fastnat för denna härliga bokidé.

Koncept; Richards 100 favoritchampagner att drickas utomhus paras ihop med hans 100 favoritplatser på jorden (dock alltid med en vacker utsikt). Champagnerna måste finnas att köpa på marknaden.

Varje champagne får endast medverka en gång och ingen hänsyn tas till olika årgångar.

Boken beräkna komma ut i handeln 1 december’17.

Läs mer här.

Champagne Club goes APP!

From nu kan du ladda ner världens största oberoende bibliotek med champagnenoteringar  – The  Champagne Club! Finns både i AppStore & för Android. 

Provningar i champagnebaren?

Vi har även arrangerat en provning i baren för en av våra grannar. Är ni intresserade av att arrangera provning för kunder el dyl mejla mig på sommelier@champagneclub.com för offert.

Champagnelistan med bubblande godbitar …

Letar man efter unika droppar så glöm inte bort att vi förutom de ca 15tal champagner som finns på glas kan erbjuda ytterligare ca 45 champagerna på flaska i vår champagnelista!  Kolla in den aktuella champagnelistan!

Podcast med Richard juhlin – Ett bord för två

En gäst, ett möte, ett samtal … om vin, mat, musik, kärlek och även annat som hör livet till

På Vinguiden.com finns en programserie där sommelier och programledare Michael Anderquim bjuder in till ett personligt, intressant och underhållande samtal med personer och profiler som alla har det gemensamma att ”de har något att berätta” och på ett eller annat sätt har en koppling till vinet. Lyssna här.

Podcast med ChampagneSweden

Avsnitt no3 av champagnepodden med Björnstierne Antonson Lyssna här.

Avsnitt no9 av champagenpodden med RJ Lyssna här.

Avsnitt no26 av champagenpodden med RJ Lyssna här.

DELA EN FLASKA MED ALF TUMBLE

Äntligen ett nytt avsnitt! Ett extra långt champagnesnack mellan Alf Tumble & Björnstierne Antonson. De pratar odlare, 100-poängsskalor, 30-sekundersbubblor, mogen Salon och om rollen som Richard Juhlins wingman, småbarnsfarsa och svensk hiphopälskare. Årets sista Dela en flaska innebär 80 fullspäckade minuter med champagneriddaren Björnstierne Antonson. Allt du behöver veta om champagne och tips på smarta köp inför nyår. Dessutom en fin återblick på Stockholms krogvärld då allt började. #DelaEnFlaska #ÅretsDryckesPod2014 Välkommen in i studion!

PROVNINGAR

Under 2016 kommer vi att genomföra ett antal intressanta provningar för er medlemmar. Vi har på olika sätt under det senaste åren förvärvat en hel del mycket intressanta champagner. Bordet kommer att husera 12 exklusiva platser (om inget annat uppges). Så när inbjudan kommer per mejl gäller det att vara snabb. Först till kvarn … Vi måste poängtera att det enda sättet att anmäla sig är att mejla till Björnstierne & få en bekräftan att man har sin plats på den aktuella provningen. När fakturan på provningsavgiften, som kommer per mejl, är betald är man garanterad sin plats. Först till kvarn gäller … Se hela provningschemat.

CHAMPAGNEPROVNINGAR?

Har du funderat på att gå på någon av våra provningar? Se bilder från:

Selosse nov’14

Krug jan’15

Dom Pérignon Rosé apr’15

Comtes de Champagne may’15

Bollinger 5nov’15

10 180 TASTING NOTES

Den uppmärksamme har noterat att Richard paserat en ny milstolpe i champagnekarriären – sin 10 000:e provningsnotering i champagnedatabasen! Vilken champagne blev det …. Läs mer.

KONTAKT

Vill uppmärksamma er på att om ni vill komma i kontakt med Champagne Club så sker detta enbart genom e-post på info @ champagneclub.com.

Varmt Välkomna!