Utskrift

Björnstierne Antonson

Björnstierne Antonson

HEAD SOMMELIER & CHAMPAGNE BAR MANAGER / THE CHAMPAGNE BAR BY RICHARD JUHLIN

Vad händer denna vecka? I början av varje vecka skickas det ut ett nyhetsbrev så att man kan hålla sig uppdaterad om vad som kommer att hända i champagnebaren. Ny huschampagne? Nya inköp? Vad har Richard haft för sig senaste veckan? Vinmakarbesök? Kommande provningar? När startar nästa champagnekurs? Hur många tasting notes är RJ uppe i? etc.

 

 

 

 

59°19′52.76″N  |  18°4′8.6″E

Gone tanning …

Nu tar vi semsterledigt & hälsa er välkomna tillbaka fredag 1september.

image001champagne-hiking-by-charles-heidsieck-bj-mindrechampagnehiking-101-nationaldagen-17-gardet-1champagnehiking-101-nationaldagen-17-gardet-2

Sthlm 12 juni

Välkomna till THE CHAMPAGNE BAR by RICHARD JUHLIN

Richard, Björnstierne & Champagnegänget

Hotel Kungsträdgården, LINK Arkitektur

STARWINELIST.COM

Vi är med på Star Wine List!

Den nya guiden @starwinelist guidar vin- och matintresserade till de bästa vinbarerna och restaurangerna, med början i Stockholm och Göteborg. Vi är en av de utvalda och firar premiären genom att låta våra gäster och vänner testa medlemskapet i Star Wine List en månad utan kostnad. Gå in på www.starwinelist.com och välj att bli medlem månadsvis och ange rabattkoden: ‘Champagnebar’

RES MED #thechampagnesommelier TILL ALBA & PIEMONTE

13-16 oktober reser vi tillsammans med en av Sveriges främsta sommelierer och lär känna Le Langhe området

I Slow Food rörelsens vagga – regionen Piemonte i nordvästra Italien ligger Le Langhe. Med sina kullar, historiska borgar och roingivande vyer formar sig området som en hästsko mellan städerna Cuneo och Asti. Området är känd för sin gastronomi, den vita tryffeln och viner som Barolo och Barbaresco. Vi kommer ned mitt under den pågående tryffelfestivalen i Piemonte. Tillsammans med sommelier Björnstierne kommer vi att besöka några av områdets främsta vingårdar och lokala producenter. Vi provar viner i världsklass, besöker tryffelmarknaden i Alba och äter piemontesiska rätter på några av de bästa restaurangerna i området.

Vi besöker bland annat;

PRODUCENTERNA La Spinetta, Ceretto, Paulo Scavino, Gaja, Massolino

RESTAURANGER La Piola, Locanda del Pilone*, Piazza Duomo***

Läs mer här.

BORDRESERVATION

Vi vill påminna er om att om man vill ha bord i Brasserie Makalös bör man ALLTID boka bord innan sitt besök hos oss. 

Boka bord här. 

Utskrift

Efter mer än tre år på vår förra hemvist flyttar THE CHAMPAGNE BAR by RICHARD JUHLIN till ny address i centrala Stockholm: Hotel Kungsträdgården & Brasserie Makalös på Kocksgränd 1. Från den 6 april kan ni återigen njuta champagne med oss.

Sugen på lite champagne? Ta sikte på Kungsträdgården & Karl den XII-statyn. Gå de få stegen upp mot St:Jacobs-kyrkan. Flanera en bit in på Västra Trädgårdsgatan et voila! Eller kommer du kanske gående från Nordiska Kompaniet på Hamngatan och går förbi gamla Tändstickspalatset och upptäcker den stiliga fasaden till HOTEL KUNGSTRÄDGÅRDEN. Där finner du ’THE CHAMPAGNE BAR by RICHARD JUHLIN‘ inhyst längst upp på tredje planets mezzanin på BRASSERIE MAKALÖS –  Stockholms nya hemvist för champagne pimpad med massa härliga bubblor!

 

’Vi är oerhört stolta och glada att Richard Juhlin, en av världens främsta Champagneexperter, känner att han har hittat hem och att det vi skapat med Hotel Kungsträdgården passar in i hans vidunderliga Champagnevärld. Vi erbjuder våra gäster idag, genom Brasserie Makalös, en möjlighet att uppleva det franska kökets själ. Det nya bubblande samarbetet gör att vi nu kan erbjuda våra gäster en ännu smakfullare upplevelse och det känns som den sista efterlängtade pusselbiten är på plats.’
säger Jörgen Björnstad, Hotelldirektör och ägare

 

Under den enorma kristallkronan, med fler än 11 000 handbundna prismor och en vikt över 400 kilo, finns hotellets nya champagnebar ’THE CHAMPAGNE BAR by RICHARD JUHLIN’ – en perfekt plats för dig som vill jobba från hotellet ett tag, eller bara njuta av ett glas bubbel. Från innergårdens glastak strömmar dagsljuset in och speglar sig i kronan, och skapar fantastiska reflektioner från solens upp- till nedgång.

 

‘Champagnebaren bygger på en avspänd, för att inte säga självdistanserad syn på vinkännandet och den gastronomiska profilen. Här kostar vi på oss att sänka garden, utan att för den delen tappa respekten för gästen. I många år har vi sökt med ljus och lykta efter den perfekta platsen för vår champagnebar.  Direkt jag kom in i det pampigt höga frankofila och samtidigt självklart avslappnade rummet kände jag att vi hittat hem.’ 

säger Richard Juhlin

DINERA?

Givetvis kan vi numer erbjuda ett brett utbjud på champagenrelaterade snacks. Men man har även möjligheten att boka bord i matsalen på BRASSERIE MAKALÖS. Under det stora glastaket serveras enastående kulinariska upplevelser. Brasserie Makalös är ett franskt brasserie i toppklass, där allt från vin till musik är hämtat från landet i syd. Yohan Adell, med erfarenheter från franska kök runt om i världen, leder teamet tillsammans med vår kökschef Fredrik Björklund.

Boka bord här.

Aktuell meny.

ÖPPETTIDER

Framöver är det helgfria torsdagar, fredagar & lördagar som gäller i champagnebaren.

Torsdagar 16:00-23:00 (sista beställning 22:30)

Fredagar 16:00-23:00 (sista beställning 22:30)

Lördagar 16:00-23:00 (sista beställning 22:30)

NYHETER

Öppet fler dagar i veckan (torsdag-lördag) medlemsrabatt för er medlemmar (10% på champagne), á la carte matsal i Brasserie Makalös, etc.

Utskrift

NY ARTIKEL: Meet Richard Juhlin – world’s most famous champagne connoisseur

Läs en ny artikel i Scandinavian Traveller om Richards nya bokprojekt. Läs här.

Nytt bokprojekt – Champagne hiking

Efter framgången med champagneeposet ‘A scent of champagne’ kändes det först som Richard var klar med champagneböcker. Han har dock i många år haft en dröm om att kombinera min champagnekunskap med de andra livsnjutningarna som han recenserar. Richard har gjort doft-TV och det har bland annat funnits idéer om Tvserier där han reser runt bland världens finaste restauranger och hotell och väljer viner till olika måltider. Förfrågningarna efter en bok om champagne och mat i kombination duggar tätt liksom utvärderingar av världens främsta hotell och restauranger. Samtidigt har Richard funderat på vad nästa steg i utvecklingen av champagnenjutning kan bli. Han har nu kommit fram till att omständigheterna kring dryckestillfället är det allra viktigaste för njutningen och samtidigt slagits av hur outforskat detta ämne är.

Eftersom Richard och hans bästa vänner i hela vårt champagnenjutande liv vallfärdat till vackra och spännande platser och druckit våra bästa champagner i samklang med naturens skönhet har han med tiden kommit att analysera vad som gör att en viss champagne smakar optimalt på en viss plats så kunskapen i ämnet är djup.

Därför har Richard till slut fastnat för denna härliga bokidé.

Koncept; Richards 100 favoritchampagner att drickas utomhus paras ihop med hans 100 favoritplatser på jorden (dock alltid med en vacker utsikt). Champagnerna måste finnas att köpa på marknaden.

Varje champagne får endast medverka en gång och ingen hänsyn tas till olika årgångar.

Boken beräkna komma ut i handeln 1 december’17.

Läs mer här.

Champagne Club goes APP!

From nu kan du ladda ner världens största oberoende bibliotek med champagnenoteringar  – The  Champagne Club! Finns både i AppStore & för Android. 

Provningar i champagnebaren?

Vi har även arrangerat en provning i baren för en av våra grannar. Är ni intresserade av att arrangera provning för kunder el dyl mejla mig på sommelier@champagneclub.com för offert.

Champagnelistan med bubblande godbitar …

Letar man efter unika droppar så glöm inte bort att vi förutom de ca 15tal champagner som finns på glas kan erbjuda ytterligare ca 45 champagerna på flaska i vår champagnelista!  Kolla in den aktuella champagnelistan!

VECKANS SKÖNASTE LÅT?

Podcast med Richard juhlin – Ett bord för två

En gäst, ett möte, ett samtal … om vin, mat, musik, kärlek och även annat som hör livet till

På Vinguiden.com finns en programserie där sommelier och programledare Michael Anderquim bjuder in till ett personligt, intressant och underhållande samtal med personer och profiler som alla har det gemensamma att ”de har något att berätta” och på ett eller annat sätt har en koppling till vinet. Lyssna här.

Podcast med Björnstierne – ChampagneSweden #3

Nu ligger avsnitt 03 av champagnepodden ute och denna veckan har de pratat med Björnstierne Antonson som är en av Sveriges mest kända profiler inom Champagne. Många förknippar honom som Richard Juhlins vapendragare och tillsammans bildar de en fantastisk duo. Lyssna här.

DELA EN FLASKA MED ALF TUMBLE

Äntligen ett nytt avsnitt! Ett extra långt champagnesnack mellan Alf Tumble & Björnstierne Antonson. De pratar odlare, 100-poängsskalor, 30-sekundersbubblor, mogen Salon och om rollen som Richard Juhlins wingman, småbarnsfarsa och svensk hiphopälskare. Årets sista Dela en flaska innebär 80 fullspäckade minuter med champagneriddaren Björnstierne Antonson. Allt du behöver veta om champagne och tips på smarta köp inför nyår. Dessutom en fin återblick på Stockholms krogvärld då allt började. #DelaEnFlaska #ÅretsDryckesPod2014 Välkommen in i studion!

PROVNINGAR

Under 2016 kommer vi att genomföra ett antal intressanta provningar för er medlemmar. Vi har på olika sätt under det senaste åren förvärvat en hel del mycket intressanta champagner. Bordet kommer att husera 12 exklusiva platser (om inget annat uppges). Så när inbjudan kommer per mejl gäller det att vara snabb. Först till kvarn … Vi måste poängtera att det enda sättet att anmäla sig är att mejla till Björnstierne & få en bekräftan att man har sin plats på den aktuella provningen. När fakturan på provningsavgiften, som kommer per mejl, är betald är man garanterad sin plats. Först till kvarn gäller … Se hela provningschemat.

CHAMPAGNEPROVNINGAR?

Har du funderat på att gå på någon av våra provningar? Se bilder från:

Selosse nov’14

Krug jan’15

Dom Pérignon Rosé apr’15

Comtes de Champagne may’15

Bollinger 5nov’15

9 999 TASTING NOTES

Den uppmärksamme har noterat att Richard snart paserar en ny milstolpe i champagnekarriären – sin 10 000:e provningsnotering i champagnedatabasen! Vilken champagne kommer det att bli …. Läs mer.

KONTAKT

Vill uppmärksamma er på att om ni vill komma i kontakt med Champagne Club så sker detta enbart genom e-post på info @ champagneclub.com.

Varmt Välkomna!